Yoga

Yoga i Uppsala på Mytraining

Boka Yoga

Yoga har vi på MyTraining Women på Vattholmavägen.

Indisk

Stärkande skön yoga med en känsla av äkthet. Passet sker mest på engelska. Passet börjar alltid med andningsövningar. Inga förkunskaper krävs. Kom och lär dig. Manoj som är vår enda manliga instruktör på Women anpassar yogan efter dig oavsett nybörjare eller om du är van att yoga.

Kundalini

Kundaliniyoga är en dynamisk yogaform med hundratals olika pass att välja mellan. Oftast lätta rörelser och andningsövningar, som alla kan göra. Yogan stärker nervsystemet, frigör blockeringar i kroppen, ger ökat energiflöde och mer livskraft. Att utöva yogan i grupp, förstärker passets effekt på din kropp, eftersom vi ger varandra energi. De flesta kroppsställningarna är relativt lätta att utföra. Nästan alla människor kan göra övningarna även om man är lite äldre eller inte har tränat på länge. Du behöver inte vara vig eller i fysisk toppform för att kunna göra kundalini yoga.

I de flesta övningarna kombineras rörelser med kraftfull andning, därför brukar man kalla detta för en aktiv och dynamisk yogaform.

Medi

Mediyoga är en terapeutisk och väldigt lugn yogaform som utgår från klassisk Kundaliniyoga med inslag av ayurveda och traditionell kinesisk medicin. Den centrala komponenten är att skapa fullständig balans på alla plan, fysiskt, mentalt och emotionellt, genom att avlägsna inre konflikter, blockeringar, stopp och hinder för ett fritt energiflöde.

För många innebär det genom att träna yoga att man ökar självkänslan, ökar sin intuition och kommer till klarhet. Vanligt är det att också få ökad energi och en djupare sömn. Yogapassen består av rörelser som kombineras med andningsteknik och djupverkande meditation för att skapa specifika terapeutiska effekter. Den är inte fysiskt krävande och inte heller pulshöjande. Alla övningar utförs alltid med utgångspunkt utifrån individens förmåga och kapacitet.

Yin & Yang 

Ett varierat pass där du genom mer dynamiska rörelser tränar styrka och balans.Du får även möjlighet att hitta ditt inre lugn genom positioner där du vilar i samma läge under 3 – 5 minuter.

Genom andning och meditation leds du genom passet in i din egen kropp.

Hatha
I Hatha yogans statiska positioner bygger vi upp styrka och ökar flexibiliteten i musklerna. På det sättet blir musklerna långa och uthålliga. I och med detta flödar energierna friare och lättare. Vi ökar med andra ord cirkulationen i kroppen, vilket både lindrar, botar och förebygger sjukdomar.
Global
Global Yoga är en utvecklande personlig yogaform anpassad till 2000-talets människa, där fysiska utmaningar varvas med mentala intentioner. Tekniker från både öst och väst blandas i yogaklasser med precision och flöde. Vi jobbar med flöde samt stillhet i positionerna.